Valašské Meziříčí - 12.9.2010

 

Zdravím všechny bratry a sestry jedné stopy!!!

  V neděli 12.9. si museli opět připadat obyvatelé v okolí ždánické sýpky jako lidé bydlící pod      Čertovými kameny o Filipojakubské noci! Slétlo se zde 11 pekelných strojů z širého okolí, aby následně vyrazilo směr Beskydy.

Jelo se přes Buchlováky. Osobně jsem jel tudy na moto poprvé po úpravách silnice a už se pramálo nedivím tomu, jak se to tam neustále rojí! Je to svezení, fakt pohoda! První zastávka U Trampa, kde se od nás odpojil tehdy ještě Ktmak (nyní již Warik) a Marek, a to proto aby si Ktmak udělal generálku prodeje svého neskutečného letadla.

Dále tedy v úctyhodném počtu 9 motorek. Jeli jsme směr Valmez přes Zlín a původně zamýšleli prohlídku moto muzea či knedle Na Kohutce, z čehož ale z důvodu časové tísně sešlo.

Nakonec tedy pouze kastráta piva u segry, která pracuje v motobaru U Blably ve Valmezu. Zde jsme se srazili s bratrem Šťěpánem a Hořou a potom už směr jih!

Na cestě zpět stojí za zmínku zastávka v Osíčku na žvanec, který stál dle většiny za to. Batohy se zde zateplily rumem a ostatními pochutinami a hurá směr Kroměříž! V Kromclu jsme se pichli na dálnici. Tady bych chtěl poděkovat Parťákovi(Majorovi), který čekal na mě a mou udýchanou bábu, a sdílel se mnou útrapy pomalé jízdy a za Vyškovem jízdu po panelech ze kterých jsem ještě teď vytřepaný jako startka!!!!

Domluven byl sjezd v Rousínově, ale někteří vylétli z dálnice již u Vyškova. To na návratu však nic nezměnilo, neboť jak Pavel správně poznamenal jsme všichni velcí kluci a snad ku... trefíme domů?!?! Najeto jsem měl i s cetou do Ždánic a zpět cca 350 km, což v kombinaci s mojí motorkou a kvalitou našich cest znamená téměř smrtící kombinaci. Vzpoměl jsem si ale na článek o člověku, který jel na Pincku do Afriky a bylo zase dobře!

Tak zase někdy nashle na cestách, zdraví vás Srstka!!!